-->

New Fashion Trend

Apparel Following mode | Choosing clothes Good | Caring for Clothes

Jan 11, 2013

Göz Makyajı Yapımının Püf Noktaları

Reklamlar Birbirine Yakın Gözlere Makyaj Yapımı
Merhabalar bugün makyaj konusunu ele alacağız, göz makyajı ile başlayalım. Birbirine yakın gözlerde koyu far rengi daima dışta olmalı, içe doğru yaklaştıkça far tonu açılmalı göz pınarlarının bulunduğu kısım ise pırıltılı bir far ile tamamlanmalı. Eyeliner kullanılacak ise sadece kuyruk kısmına uygulanmalı, böylece gözler birbirinden uzak bir görünüm kazanacak. Göz aralığı geniş olanlar ise, ki bu durum aslında burun ile ilgili göz pınarlarına ve kuyruk bölümüne aynı renk koyu ton far uygulanmalı orta kısım ise 4-5 ton açık bir far ile tamamlanmalı. Buna ilave olarak kaşınızı başlangıç noktasından uzatırsanız bu da size yardımcı olacaktır.
Gece İçin Göz Makyajı Nasıl Yapılır
Gece İçin Göz Makyajı Nasıl Yapılır
Uzmanlar gece makyajı için gözlerin vurgulanması gerektiğini koyu ve mat makyaj yapılması gerektiğini vurguluyor. Makyajdan önce kişinin gözlerini iyi tanıması gerekiyor ona göre yapılan bir makyaj çok daha çekici duracaktır. Mutlaka eyeliner de kullanılmalı göze çok daha farklı bir hava katan uygulamayı iri gözlüler tercih etmeli, küçük gözlere sahip olan bayanlar ise daha ince eyeliner uygulanmalı. Gece makyajında aydınlatma da yapılabilir ancak bunu tanımlaması zordur kısaca düşük gözlü bayanlar üst kısma göz kapağı kısa olan bayanlar ise alt kısma gölgelendirme yapmalı.
Mevsimlere Göre Makyaj Yapımı
Mevsimlere Göre Makyaj Yapımı
Kış aylarında uygulanacak en iyi makyaj renkleri mat olmak kaydı ile gri, mavi ve yeşil gibi tonlardır. Malum hava soğuk yüzlerde bir o kadar soluk olunca bu renkler kullanılabilir. İlkbahar da ise yine pek çok renk kullanılabilir ama daha canlı tonları kullanılmalı tıpkı doğanın canlanması gibi renklerinde bir nebze canlanması lazım. Yaz aylarında da canlı hatta neon renkler kullanılır pırıltılı, simli  farlar kullanılır unutulmaması gereken bir nokta da sıcaklarda makyajın çok çabuk akması ve dağılması gibi etkenler göz ardı edilmemeli. Son olarak da sonbaharda bakır kahve tonları kullanılmalı. Mevsimlere göre göz makyajı dağılımı bu şekildedir.
Gelin Makyajı Ve Dumanlı Göz Makyajı Nasıl Yapılmalı
Gelin Makyajı Ve Dumanlı Göz Makyajı Nasıl Yapılmalı
Başlangıç olarak gelin makyajı yaparken eğer gözleriniz koyu ise koyu gölgelendirme yapılmalı aksi takdirde gözün renkli kısmı istenmeyecek biçimde ortaya çıkabilir. Eğer gelinliğiniz beyaz ise pembe tonları kullanılmalı, eğer gelinliğiniz krem tonlarında ise bakır tonları kullanılmalı. Kişinin doğallığını ve şeklini bozmadan makyaj yapılmalı. Ve tabi ki beyaz far ile mutlaka göze aydınlatma uygulanmalı. Son olarak da doğal kirpikler ilave edilerek makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Gelelim dumanlı göz makyajına. İlk önce eğer kirpikleriniz düz ise onları kirpik kıvırma aparatı ile kıvırıyoruz, sonra füme tonlarında far ile üst ve alt göz kapağını boyuyoruz yardımcı fırça ile farı dağıtıyoruz. Burada önemli bir püf noktası var yalnızca üst kirpiklere rimel uygulanıyor, eğer alt kirpiklere de rimel sürerseniz dumanlı göz makyajı modelini elde edemezsiniz, önemli bir nokta da rimelin siyah olması gerekiyor. Aslında uygulanması en kolay makyaj türüdür. Yeni konular ile devam edicez
Göz Makyajı Yapımının Püf Noktaları Source : http://www.moda.kadinlarsitesi.com/goz-makyaji-yapiminda-puf-noktalari.html
Author Profile

About Bang Amad

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

0 Komentar Göz Makyajı Yapımının Püf Noktaları

Post a Comment

Back To Top